فهرست مطالب

نشریه باغ نظر
سال شانزدهم شماره 76 (پاییز 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/07/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • ناصر براتی*، فردین حیدری، مانی ستارزاد فتحی صفحات 5-20
    بیان مسئله

    به نظر می رسد که امروزه به دلیل نبود دموکراسی مشورتی و مشارکتی، بسیاری از طرح ها و برنامه های شهری کشور ایران دارای ماهیتی تمامیت خواهانه، تمرکزگرایانه و انحصارطلبانه هستند. وجود این گونه ناکارآمدی ها در مراحل ارائه و اجرا، سبب نفی حقوق شهروندی و ترجیحات همگانی می شود. لذا، شهروندان در قبال پیامدهای منفی ناشی از اقدامات شهری احساس مسئولیت نمی کنند. همین طور، بستر مناسبی هم برای تاثیرگذاری آنها بر مراحل مختلف فرایندهای شهری و مطالبه حقوق و ارائه نظراتشان فراهم نشده است. بدین ترتیب، پروژه های شهرسازی کشورمان محوریت و نقش خود را به عنوان عاملی برای ایجاد ثبات و پایداری و ارتقای نقش مردم در توسعه و اداره شهر از دست داده اند. بنابراین، آنچه در این مقاله به عنوان انگیزه اصلی و اساس بحث مطرح است، نحوه ارتقای دموکراسی شهری در فرایندهای برنامه ریزی و طراحی شهری است.

    هدف

    هدف اصلی این مقاله، واکاوی علل نبود زمینه مداخله دموکراتیک برای شهرنشینان و شهروندان در فرایندهای توسعه و مدیریت شهری، و همچنین یافتن راه حل هایی برای برون رفت از این معضل اجتماعی عمیق و گسترده است.فرضیه تحقیق: تحقق دموکراسی و مشارکت واقعی شهروندان در روند توسعه فضاهای شهری می تواند به تصمیم گیری های صحیح تر و کارآمدتر و همین طور اجرای موفقیت آمیزتر برنامه ها و طرح های شهری بیانجامد.

    روش تحقیق

    روش تحقیق در این مقاله از نوع تحلیل محتوا و مقایسه ای است که طی آن، ضمن مطالعه ارکان نظام دموکراتیک، سعی می شود نحوه مداخله دموکراتیک شهرنشینان در فرایندهای توسعه و مدیریت شهری کشور ایران نیز با در نظر گرفتن اصول نظریه انتقادی بررسی شود؛ در واقع سعی شده تا از دل فرایند نقد و تحلیل ماهیت وضع موجود و مقایسه آن با ارکان لازم برای تحقق فرایند دموکراتیک شهری، بستری برای ارائه یافته ها و راه کارهای پیشنهادی فراهم شود. همچنین، برای جمع آوری اطلاعات نیز از مطالعات اسنادی، مصاحبه با مردم و همین طور مشاهدات میدانی استفاده شده است.

    نتیجه گیری

    بسیاری از معضلات مربوط به نظام های شهری کشور ایران، از عوامل غیردموکراتیکی مانند عدم مشارکت پذیری، نبود همه شمولی، نقض حقوق شهروندی و عدالت شهری، قوانین شهری فاقد مشروعیت، عدم انعطاف پذیری و زوال کثرت گرایی نشئت می گیرد. لذا با تمهید معیارهایی همچون کثرت عقاید، همه شمولی، انعطاف پذیری، شکل گیری جوامع مردم نهاد، آموزش و گفتمان شهروندی، تنوع پذیری و رعایت حقوق شهروندان به شهر، می توان این فرایندها را دموکراتیزه و در نتیجه بستری برای بروز شکلی جامع از برنامه ریزی و طراحی شهری دموکراتیک فراهم کرد؛ فرایندی که با ایجاد فرصت های برابر منجر به تقویت دموکراسی شهری می شود و به جایگاه مردم، نه به عنوان مشکل بلکه به مثابه راه حل، ارج می نهد.

    کلیدواژگان: دموکراسی مشورتی و مشارکتی، عدالت شهری، مشارکت اجتماعی، شهرسازی دموکراتیک، حق به شهر
  • محمدصالح شکوهی بیدهندی* صفحات 21-30
    بیان مسئله

    این مقاله با توجه به انتشار کتاب «نقد و بررسی طرح جامع تهران 86» از سوی پژوهشکده نظر تهیه شده است. در حال حاضر حدود 10 سال از تصویب طرح جامع تهران می گذرد. مرور تلاش تعدادی از استادان دانشگاه در جهت تهیه طرح جامع، که با حمایت گروهی از متخصصان همراه شد و به تشکیل جلسات مناظره در خبرگزاری ایسنا منجر شد، مثال مناسبی برای ارزیابی جایگاه نظر کارشناسی در روند تهیه طرح های توسعه شهری در ایران است. این مقاله، به خصوص بر روی «نحوه پاسخ گویی» تهیه کنندگان طرح جامع تهران (مشاور و کارفرما) در دفاع از طرح متمرکز است و تلاش بر این نکته بوده که نشان دهد چگونه انواع مغالطه در این پاسخ ها قابل تشخیص و تبیین است. تشریح این بحث احتمالا می تواند کمک کند تا در آینده، زمانی که برنامه ریزان شهری در مقام پاسخ گویی نسبت به تولیدات خود هستند، بیشتر احساس مسئولیت کنند و به نقد پاسخ گویند، یا واقعا برای رفع نقص مورد اشاره منتقدان تلاش کنند.

    هدف

    هدف این پژوهش تبیین انواع مغالطه در زمان پاسخگویی مسئولان تهیه طرح جامع تهران به منتقدان است.

    روش پژوهش

    روش تحقیق در این مطالعه، روش تحلیل گفتمان است. بر این اساس، مباحث 9 کارگاه مناظره ایسنا بازخوانی شده و به ویژه پاسخ های تهیه کنندگان طرح جامع بررسی و در انطباق با چارچوب نظری، برگرفته از آرای «آرتور شوپنهاور» درباره انواع مغالطه، دسته بندی شده اند.

    نتیجه گیری

    یافته های مطالعه نشان می دهد که می توان سه دسته کلی از پاسخ نسبت به انتقادات ارائه داد. دسته اول از پاسخ ها، ضمن پذیرش برخی انتقادات، اشاره می کند که از آنجا که این انتقادات به پروژه های پیشین هم وارد بوده است، نمی توان آنها را در این طرح هم اصلاح کرد. دسته دوم از پاسخ ها، به جای پاسخ به نقد، با بیانی مبهم، تلاش به متهم کردن منتقدان می کند. دسته سوم نیز، به منتقدان پیشنهاد مشارکت می دهد. پیشنهاد وسوسه انگیزی که منتقد را به سکوت وا می دارد. نکته مشترک در هر سه روش این است که تلاشی برای رفع نقص یا پاسخگویی به نقدها ندارند.

    کلیدواژگان: پاسخ گویی، مغالطه، طرح جامع تهران
  • پریسا محمدحسینی، علی جوان فروزنده*، اسماعیل جهانی دولت آباد، علی اکبر حیدری صفحات 31-44
    بیان مسئله

    انسان ها بر مبنای شیوه زندگی خود، نحوه سازماندهی، نوع و ساختار سکونتگاه های خود را شکل می دهند. در یک محیط ثابت وجود اختلاف هایی در سرمایه های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و نمادین به شکل گیری طبقات اجتماعی مختلف و بالطبع به تفاوت هایی در روش زندگی می انجامد. بر همین اساس جستجو در چگونگی اثرپذیری الگو و ساختار خانه های طبقات اعیان و متوسط شهری اردبیل در اواخر دوره قاجار و اوایل دوره پهلوی از وضعیت طبقه اجتماعی ساکنان، از طریق بررسی تمایزها در ترکیب سرمایه ها و روش زندگی، مسئله اصلی تحقیق را شکل داده است.

    هدف

    اهمیت و ضرورت تحقیق در توجه به گونه های مختلف مسکن، به ویژه خانه های طبقه متوسط، پرتوافکنی بر بخشی از تاریخ معماری شهر اردبیل و توجه به نقش مولفه های غیرکالبدی (فرهنگ و جامعه) در معماری مسکونی است. تبیین تاثیر سرمایه های طبقات اعیان و متوسط جامعه در شیوه زندگی، و چگونگی اثرپذیری ساختار خانه ها از روش زندگی در نمونه های موردی هدف تحقیق حاضر است.

    روش تحقیق

    روش تحقیق توصیفی- تحلیلی است. پس از تحلیل ابعاد کالبدی -فضایی خانه ها، طی یک بررسی تطبیقی، تاثیر روش زندگی بر ساختار خانه ها براساس نسبت های سرمایه در طبقات اعیان و متوسط مورد بحث قرار گرفته است. اطلاعات مورد نیاز از طریق روش های مطالعات اسنادی، مصاحبه، مشاهده و بررسی های میدانی استخراج شده است.

    نتیجه گیری

    براساس نتایج تحقیق، تفاوت عمده میان طبقات اعیان و متوسط شهر اردبیل در اواخر دوره قاجار و اوایل پهلوی که موجب تفاوت های کالبدی و فضایی در خانه ها شده است، متاثر از میزان سرمایه های اقتصادی آنها بوده است. مردم اردبیل در بسیاری از مولفه های سرمایه های اجتماعی و فرهنگی دارای اشتراکاتی با یکدیگر بوده اند. در این میان آنچه موجب تمایز طبقات می شده، نوع برخورد متفاوت در قبال این مولفه ها بوده است، به نحوی که طبقه اعیان اغلب در مواجهه با موضوعاتی چون جایگاه، روابط و هویت اجتماعی، سلیقه، ذائقه و... به صورت پرتکلف تر و همراه با القای حس تمایز و تفاخر عمل می کردند. نمود فضایی-کالبدی این موارد را می توان در ورودی، نما، فضای مهمان، فضاهای خدماتی، اثاث خانه، تزئینات و... در خانه های طبقه اعیان و متوسط مشاهده کرد.

    کلیدواژگان: روش زندگی، طبقات اجتماعی، طبقه متوسط، الگوی مسکن، اردبیل
  • مریم مجیدی، سید امیر منصوری*، ژاله صابرنژاد، ناصر براتی صفحات 45-56
    بیان مسئله

    رضایتمندی فرایند داوری مثبت نسبت به پدیده ها است و تحت تاثیر مولفه هایی ایجاد می شود که این مولفه ها به پایگاه نظری مورد مطالعه آن وابسته است. امروزه در شهرها شاهد افزایش کمی پروژه های منظر شهری هستیم؛ اما این مسئله که چرا این پروژه ها از نظر کیفی نتوانسته اند رضایت مخاطب را جلب کنند و تاثیر عمده ای در کیفیت محسوس شهر و داوری مثبت شهروندان برجای بگذارند، محل پرسش است. بنابراین، سوال اصلی این پژوهش این است که چه نسبتی میان مولفه های رویکرد منظرین و مولفه های رضایتمندی وجود دارد؟

    هدف

    هدف پژوهش، افزایش میزان رضایتمندی مخاطب از پروژه های منظر شهری و به تبع آن از شهر، و تعریف پایگاه اختصاصی برای پروژه های منظر شهری است.

    روش تحقیق

    روش تحقیق به صورت کیفی و تحلیل محتوای آثار است. ابتدا مفهوم رضایتمندی و متغیرهای تاثیرگذار بر آن بررسی و تعریف جدیدی از رضایتمندی ارائه شده است. سپس در خصوص مفهوم منظر، به مطالعه دیدگاه متخصصان پرداخته شده و در نهایت ارتباط میان رویکرد منظرین و مولفه های تاثیرگذار بر رضایتمندی بررسی شده است.

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش نشان داد که رضایتمندی و رویکرد منظر در توجه به ذهن مخاطب اشتراک دارند؛ اما، صفت اختصاصی رویکرد منظر، در توجه توامان به هردو وجه عینی و ذهنی پدیده است که اصولا قادر نیست آنها را به طور مستقل و جداگانه مورد توجه قرار دهد؛ در نتیجه، به این دلیل که حتی فاکتورهای عینی نیز برحسب تفسیر ذهنی دگرگون می شوند، رویکرد منظر برای کسب رضایتمندی شرایط بهتر و مناسب تری را فراهم می کند؛ زیرا براساس این رویکرد عین و ذهن برای معرفی یک پروژه عملکردی هم زمان دارند و اگر یک فضای شهری به عنوان یک منظر شناخته شود، دیگر قابلیت تفکیک ابعاد مختلف آن، از جمله ماده و معنا، وجود ندارد.

    کلیدواژگان: رضایتمندی، رویکرد منظرین، عینیت و ذهنیت
  • مینو قره بگلو*، احد نژادابراهیمی، ایلقار اردبیلچی صفحات 57-68
    بیان مسئله

    معماری میان افزا در بافت تاریخی، رویکردی بین رشته ای است؛ به همین دلیل باید در چارچوبی که حاصل تعامل میان معماری، شهرسازی و مرمت است، مورد بررسی قرار گیرد. عدم توجه به این تعامل آسیب های جبران ناپذیری را به ارزش های بافت هایی تاریخی چون بازار تبریز وارد کرده است و مانعی برای تحقق انتظارات از معماری های میان افزا به آن می شود.

    هدف

    هدف این پژوهش، تبیین معماری میان افزا در بافت تاریخی در چارچوبی تعاملی میان حوزه های شهرسازی، معماری و مرمت است تا منجر به بررسی چیستی آن و تدوین الگوی طراحی و ارزیابی در قالب دیدگاه میان رشته ای شود. در ادامه نیز مبتنی بر این الگو، مجموعه مشروطه واقع در بازار تاریخی تبریز مورد ارزیابی قرار می گیرد. روش تحقیق: روش تحقیق، توصیفی-تحلیلی از جنبه کاربردی است؛ بنابراین در این تحقیق، با مطالعه نظریات مرتبط با مقوله معماری میان افزا در بافت شهری-تاریخی، الگویی که روابط بین رشته ای را تبیین می کند، ارائه شده و مبنای موردپژوهشی قرار گرفته است.

    نتیجه گیری

    بررسی ها نشان می دهد معماری میان افزا در نگرش میان رشته ای در حوزه شهرسازی، معیارهای مطرح در توسعه هوشمند، پایدار و نوشهرگرایی، در حوزه مرمت، اهداف معین در مرمت شهری و مرمت معماری، و در حوزه معماری، طراحی محافظه کارانه، معاصرساز و اعتدال گرایانه را مدنظر قرار می دهد. نگرش میان رشته ای باعث تبیین معماری میان افزا در قالب الگویی رفت و برگشتی بین حوزه های موثر می شود. بررسی میان افزایی مجموعه تجاری مشروطه در بازار تاریخی تبریز نشان می دهد که این بنای میان افزا، از منظر حفاظت، رویکرد مرمت شهری، از منظر شهرسازی، رویکرد توسعه پایدار و نوشهرگرایی و از منظر معماری، رویکرد معاصرسازی دارد. تحلیل بر مبنای جدول سوات (SWOT) نیز نشان می دهد که افزودن این ساختار جدید در کنار نقاط قوت و پتانسیل ها، موجب ایجاد نقاط ضعف و تهدیدهایی نیز شده است که باید براساس راهبرد های قوت-تهدید، قوت-فرصت و ضعف-فرصت رفع شوند.

    کلیدواژگان: میان افزایی، بافت تاریخی، معماری، حفاظت، شهرسازی، بازار مشروطه، تبریز
  • مرتضی همتی*، فرشاد بهرامی، حشمت الله متدین صفحات 69-80
    بیان مسئله

    شیوه باغ سازی رومی، یکی از مهم ترین محصولات فرهنگی امپراتوری روم باستان است. اگرچه بسیاری از وجوه فرهنگی روم دنباله رو تمدن یونان است، ولی باغ سازی رومی از ویژگی های ساختاری باغ سازی یونان تبعیت نمی کند و به نظر می رسد پیرو اندیشه های دیگری است. این شیوه برخلاف باغ سازی یونانی که فاقد سازماندهی منظم هندسی است، از انتظامی محوری و راست گوشه پیروی می کند. صاحب نظران تاکنون دیدگاه های متعددی برای توجیه پیدایش این شکل از انتظام در باغ سازی روم عنوان کرده اند، با این حال همچنان ابهامات فراوانی در این فرضیه ها وجود دارد. علاوه بر این، اتروسک ها که پیش از شکل گیری امپراتوری روم، در منطقه توسکانی ایتالیا سکنی داشتند، بر بسیاری از دستاورد های فرهنگی تمدن روم و پس از آن اثرگذار بوده اند؛ همچنین «اهمیت قدسی انتظام» در باورها و اندیشه این قوم که در شیوه ساخت شهرها، معابد و سایر بناهای به جامانده از ایشان مشهود است، شاید بتواند به عنوان ریشه پیدایش انتظام در باغ سازی رومی قابل بررسی باشد.

    هدف

    این پژوهش در پی آن است تا با تحلیل و نقد آرای موجود و ارائه شواهد نو و با بیانی جدید، به توضیح «ریشه انتظام» در شیوه باغ سازی رومی بپردازد.

    روش تحقیق

    پژوهش حاضر با روشی تفسیری-تاریخی با تحلیل و طبقه بندی داده های موجود مبتنی بر باستان شناسی در تلاش است به تفسیر جدیدی از موضوع دست یابد. همچنین در بخش هایی جزئی نیز از روش تحلیل محتوا برای تفسیر و نقد برخی از اسناد مکتوب بهره می برد.

    نتیجه گیری

    این جستار با تردید در ادبیات موجود، ریشه های اتروسک را به عنوان امکانی جدید در توضیح پیدایش انتظام هندسی باغ سازی رومی معرفی می کند.

    کلیدواژگان: باغسازی رومی، تمدن اتروسک، باغسازی یونانی، انتظام هندسی
|
  • Nasser Barati *, Fardin Heidari, Mani Sattarzad Fathi Pages 5-20
    Problem Statement

    it seems that in current times, many of the urban designs and plans in Iran have totalitarian, centralized, and monopolistic essences. This condition is predictably originated from the absence of deliberative and collaborative democracies; in light of the foregoing, the inefficiencies of the stages of presentation and implementation have led to neglecting the citizenship rights and the public preferences. Hence, citizens have little social responsibilities for the negative consequences of inefficient urban practices. In addition, an appropriate context is not provided for them to affect the various steps of urban processes, claiming their rights to the city, and expressing their opinions. In this spirit, the urban projects lose their basic figures in providing stability and promoting the role of people in urban development and management. Hence, the impetus behind this study is to improve the urban democracy in the process of urban planning and design.

    Purpose

    this study attempts to investigate the reasons for the lack of democratic involvement by the citizens in the process of urban development and management, as well as to find some solutions to remove this widespread deep-rooted social dilemma. Research hypothesis: the realization of democracy and actual participation of citizens in the process of developing the urban spaces can lead to more accurate and efficient decision makings, as well as more successful implementation of urban plans and projects. Research

    method

    this article was conducted through content analysis and comparative methods. While studying the pillars of the democratic system, the methods of democratic participation of citizens in the processes of urban development and management in Iran was studied regarding the Principles of the Critical Theory. In fact, an effort was made to provide a platform for presenting the findings and suggested solutions through the process of criticizing and analysing the current situation of the Iranian urban plans and designs along with comparing them with the necessary elements for the realization of democratic and people-friendly urban processes. This should be stated that the data collection method was based on interviews with people, studying documents, and also field observations.

    Conclusion

    results indicate that Dilemmas in the Iranian urban system have been originated from the non-democratic factors, such as the lack of participation, the lack of all-inclusiveness, the violation of citizenship rights and urban justice, illegitimate urban laws, inflexibility, the downfall of pluralism, and etc. Hence, through scheming criteria such as the diversity of opinions, all-inclusiveness, flexibility, forming NGOs, the citizen education and discourse, diversity and respecting the citizen’s rights, etc., these processes can be democratized and also a platform for the emergence of a comprehensive type of a democratic urban planning and design would be materialized; a process which strengthens the urban democracy and honors the position of people, not as the problem but as the solution, by creating equal opportunities in a disinterested fashion.

    Keywords: Deliberative, Collaborative Democracy, Urban justice, Social participation, Democratic urban development, The right to the city
  • Mohammadsaleh Shokouhibidhendi * Pages 21-30
    Problem statement

    This article has been prepared according to the publication of the book “Review of the Comprehensive Plan of Tehran 2007”. Today, it has been about ten years since the Comprehensive Plan of Tehran (TCP) was approved. A review of the efforts of a number of university professors while preparing this plan, supported by a group of experts and led to hold workshops at the Iran Student News Agency (ISNA), is a good example for evaluating the position of expert opinions in the process of developing urban development projects in Iran. The present article focuses on the “Responsiveness” of the planners of the Tehran Comprehensive Plan (consultants and employers) answering the criticism to this plan. So, it has been tried to show how different types of false reasoning can be identified and explained in these answers. Exposing this false reasoning of the planners against critiques can probably more responsibility for future planners to improve their products or answer to criticisms.

    Objective

    The purpose of this article is to explain the types of false reasoning when providers of Tehran Comprehensive Plan answer to critics.Method of Research: The research method in this study is the discourse analysis method. Accordingly, the discussions of nine ISNA workshops have been reviewed, and in particular the responses of the suppliers to the Tehran Comprehensive Plan have been analyzed. It has been tried to categorize the answers according to a framework derived from the Schopenhauer’s book, entitled The Art of Being Right.

    Conclusion

    The study findings show that there are three general categories of responses to criticisms. The first category of responses, while admitting some criticisms, points out that since these criticisms have already been addressed to previous projects, they cannot be modified in this plan (TCP can merely continue the current procedure of planning). The second category of responses, instead of responding to the critique, attempts to accuse critics with vague statements. The third category also offers criticism: a tempting proposition that silences the critic! The common point in all three ways is that there is no attempt to eliminate defects or respond to criticisms.

    Keywords: responsiveness, false reasoning, Tehran Comprehensive Plan
  • Parisa Mohamadhoseini, Ali Javan Forouzande *, Ismael Jahani Dolataabad, Ali Akbar Heidari Pages 31-44
    Problem statement

    Human beings shape the organization, and structure of their settlements, based on their lifestyle. On the other hand, in every environment, differences in social, economic, cultural, and symbolic capitals lead to the formation of different social classes and differences in the way of life. Accordingly, the search for how the pattern and structure of the houses of the upper and middle-classes of Ardabil in the late Qajar and early Pahlavi periods are shaped by the status of the social class of the inhabitants, is the main issue of research.

    Aim

    The importance and necessity of research in regard to different types of housing, especially middle-class houses, irradiation on part of Ardabil›s architectural history, and attention to the role of Non-structural components (culture and society) in residential architecture. The purpose of the present study is to explain the effect of different capital combinations of the middle and the upper classes on lifestyle and to analyze how the structure of houses is influenced by the way of life in the case studies. Research

    method

    The research method is descriptive-analytical. After analyzing the spatial dimension of the houses, during a comparative review, the effect of lifestyle on the structure of houses based on capital ratios in the middle and the upper classes has been discussed. Required information is extracted through documentary studies, interviewing, observing, and field studies.

    Conclusion

    Findings of the study shows that physical and spatial differences in the houses of the upper and middle-classes of Ardabil in the late Qajar and early Pahlavi periods, has been influenced by the amount of their economic capital. Findings of the study shows that the people of Ardabil have been sharing each other with many components of social and cultural capitals. In the meantime, what made class differentiation was the kind of different approaches to these components. As the upper class often acted more deeply and in a sense of differentiation in the face of issues such as status, social relationships, taste, and so on. Physical-Spatial representation of these items can be seen in the entrance, facade, guestroom, service spaces, home furnishings, and the decorations of the upper and middle-class houses.

    Keywords: Lifestyle, Social classes, middle-class, Housing pattern, Ardabil
  • Maryam Majidi, Seyed Amir Mansouri *, Jaleh Sabernejad, Nasser Barati Pages 45-56
    Problem statement

    Satisfaction is the process of positive judgment of the phenomena and is influenced by the components that rely on a studied theoretical basis. Today, the urban landscape projects have increased in quantity; however, it is yet a question why the quality of these projects cannot satisfy the citizens’ needs and leave a significant impact on their positive judgment and the tangible quality of the city. Therefore, the main question of this study asks: “what is the relationship between the components of the landscape approach and the components of satisfaction?”

    Aim

    The aim of this research is to increase the audience’s satisfaction from urban landscape projects, and hence the city, and to define a specific setting for urban landscape projects.Research

    method

    This study is conducted using qualitative and content analysis methods. Therefore, the concept of satisfaction and the influential variables are reviewed, and a new definition of satisfaction is presented in the next stage. Thereafter, the experts’ points of view about the concept of the landscape is discussed, and eventually, the relationship between the landscape approach and the effective factors of satisfaction are scrutinized.

    Conclusion

    The results of this study shows that satisfaction and landscape approach are common in paying attention to the audience’s subjectivity. However, the proprietary nature of landscape approach is to pay concurrent attention to both the objective and the subjective aspects of the phenomenon, which, in principle, cannot be achieved independently and separately. Therefore, the landscape approach provides a better and more favorable condition for promoting satisfaction, since objective factors are transformed according to mental interpretations. The landscape approach emphasizes on the simultaneous function of the object and subject in the presentation of a project and believes that when the urban space is recognized as a landscape, it is impossible to distinguish between its different dimensions, such as the substance and meaning.

    Keywords: Satisfaction, Landscape Approach, objectivity, subjectivity
  • Minou Gharebaglou *, Ahad Nejad Ebrahimi, Ilgar Ardabilchi Pages 57-68
    Problem statement

    Studying infill architecture in historic contexts requires an interdisciplinary approach in an interactive framework involving architecture, urbanism, and restoration. Neglecting this interaction may cause irreversible damage to the values of historic contexts, such as the Bazaar Context of Tabriz, and hinder the realization of expectations from infill architecture.

    Purpose

    The purpose of this research is to explain infill architecture in historic Contexts via an interactive framework involving urbanism, architecture, and restoration. This will provide us with a deeper insight into the quiddity of infill architecture and help us formulate a design and evaluation model in the framework of an interdisciplinary perspective. Then, we will use this model to evaluate Mashruteh Complex as part of the Historic Bazaar Context of Tabriz.Research

    method

    The study uses a descriptive-analytic research method from an applied perspective. In this way, by studying the theories related to the concept of infill architecture in historic urban contexts, we will provide a model that explains interdisciplinary relations and, then, use it as the basis for evaluating the case study.

    Conclusion

    The results show that infill architecture should be considered in an interdisciplinary framework composed of urbanism (i.e., smart development, sustainable development and new urbanism), restoration (i.e., urban restoration and architectural restoration) and architecture (i.e., preservationism, contemporization and moderationism). An interdisciplinary approach contributes to explaining infill architecture in terms of reciprocating patterns among the three fields mentioned above. Our study of Mashruteh Commercial Complex in the Historic Bazaar Context of Tabriz from the perspective of infill architecture shows that the building conforms to urban restoration in terms of preservation; sustainable development and new urbanism in terms of urbanism; and, contemporization in terms of architecture. The results of our SWOT analysis also suggest that the addition of this new construct, along with the strengths and opportunities, has led to some weaknesses and threats which need to be eliminated based on strength-threat, strength-opportunity and weakness-opportunity axes.

    Keywords: infill architecture, Historic context, Architecture, Preservation, Urbanism, Mashruteh Complex, Tabriz
  • Morteza Hemmati *, Farshad Bahrami, Heshmatollah Motedayen Pages 69-80
    Problem statement

    The Roman garden style is one of the most important products of the ancient Roman empire. Although many of the Roman cultural aspects follows the Greece civilization, the Roman garden layout does not follow the structural characteristics of Greece gardening and it seems to be a follower of the other ideas. This approach is contrary to the Greek garden layout, which lacks regular geometric organization, follows an axial and straight line in the plan. While scholars have several assumptions and hypotheses on justifying the emergence of this geometrical order in Roman gardening, there remain many ambiguities. It must be noted that before the formation of the Roman Empire, the Etruscan civilization: were resided in the region of Tuscany in Italy and affected many cultural achievements of the Roman civilization. Also, the sacred importance of the geometric regulation in the beliefs of these peoples which is reflected in their remained cities, temples and the other buildings can be considered as the roots of the geometrical order in the Roman gardening.

    Aim

    Analyzing and criticizing the existing opinion and assumptions and submitting new evidence, the current study aims to provide a new perspective on the roots of geometrical order in Roman gardening. Research

    method

    The study also applies a content analysis method for the interpretation and criticism of some of the available documents. The study also attempts to achieve a new interpretation of the subject applying interpretive-historical research method.

    Conclusion

    Accordingly the current study by questioning and doubting the available literature assumes the Etruscan civilization as the roots of geometric regulation in the ancient gardening.

    Keywords: Roman gardening, Etruscan civilization, Greek gardening, geometric regulation